Música

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 15 de juny del 2015

Projecte amb el Youtube

El Projecte l'hem fet la Mar Puig i jo, l'Eudald Tenias Tenas. Ha consistit en fer un vídeo i editar-lo amb l'editor del Youtube sobre com som nosaltres i fer una petita presentació.

Vídeo Projecte:



Editor de vídeos de Youtube

Per aprendre a dominar aquesta eina del Youtube hem realitzat una sèrie de tasques que han consistit en ajuntar vídeos i so, afegir text, inserir trancisions i efectes... que han tingut el següent resultat:

Tasca 1, Efectes i Filtres:




Tasca 2, Transicions:




Tasca 3, Títols:




Tasca 4, Sons:




Tasca 5, Talls d'Imatges:




Presentació de diapositives

La següent tasca va consistir en crear una sèrie de vídeos/presentacions d'imatges a partir d'unes fotos. Ho vam fer amb l'ajuda de dos programes, Animoto i Photopeach, i de dues maneres diferents, en espiral i en història.


Photopeach en espiral: Camí per una vida on PhotoPeach

Photopeach en història: Camí per una vida on PhotoPeach
Animoto història:

 

Projecte App: Menjar Saludable

Durant el segon trimestre i part del tercer, hem estat treballant per poder crear la nostra pròpia app. El meu grup (team) va decidir fer-la sobre el menjar i receptes saludables. Per tenir clar el prototip d'app i tenir la informació organitzada ho vam ajuntar tot en un document amb l'ajuda de Calameo.


Els Podcast



Un podcast és un diari digital en sèrie d'àudio i que normalment es pot descarregar des d'Internet a través d'un web.

Un podcast és un àudio digital que és descarregable, episòdic, s'executa en qualsevol programa, principalment amb un tema i s'arxiva mitjançant un alimentador automàtic amb un programari d'ordinador.
Per poder fer servir aquest tipus de diari digital t'has que registrar a www.podcast.es. Desprès allà podras gravar o pujar els teus àudios.

AUDACITY

Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure, es troba disponibles en diversos idiomes incloent el català.

Es tracta d'un programa d'edició de so amb un gran popularitat, a finals de 2010 era el 10è programa més descarregat des de SourceForge.net amb uns 72 milions de descàrregues.

Està disponible per a:

- Windows.

- Mac.

- Linux.

- Unix.

- Solaris 10.


Aquest programa permet importar i exportar en WAV, AIFF, MP3 i Ogg Vorbis, entre d'altres.  També permet gravar i reproduir sons, editar usant les opcions de tallar, copiar i enganxar, i una opció Desfer il·limitada, efectes digitals, eliminació del sorolls de gravació; i es pot programar qualsevol efecte musical o sonor.

 
EINES PRINCIPALS

- Eina de selecció.

- Eina de l'envoltall.

- Eina del desplaçament.




 ACTIVITATS

ACTIVITAT 3

En la primera activitat vam haver de generar tres sorolls diferents, blanc, marró i rosa, i els col·locarem consecutivament.

 
ACTIVITAT 5

En la segona activitat vam fer una escala musical de Do amb totes les notes segons les freqüències indicades del llibre. 


Descargar Podcast



Descarrega Audacity:

https://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Audacity 



So Digital i So Analògic

Abans d'iniciar l'Audacity, sabrem una mica més del so i l'àudio. Un format d'àudio és un arxiu multimèdia que guarda una gravació de veus, música i sons. Cada arxiu és diferent de l'anterior segons les seves propietats. Un arxiu d'àudio es pot obtenir amb diferents freqüències de mostreig. Com més gran sigui la freqüència de més qualitat serà la reproducció. Es pot enregistrar el só a través d'un micròfon de manera analògica (disc de vinil, cinta magnètica) o digital, afegint la digitalització de les dades i senyals. La gravació digital permet que aquests sons siguin emmagatzemats i transmesos en una major varietat de mitjans. També es poden crear a partir de formulacions matemàtiques aplicades a bancs de sons com en el sistema MIDI (Musical Instrument Digital Interface)  


COMPRESSIÓ DELS FIXERS

En el procés de digitalització dels sons els fitxers generats són grans, depenent de la durada i freqüència de mostreig. Per aconseguir fitxers més petits s'apliquen sistemes de compressió. Un sistema de compressió d'àudio és un conjunt d'algoritmes matemàtics aplicats per a reduir els fitxers d'àudio, habitualment es diuen còdec. El còdec codifica i descodifica les dades de l'àudio mentre aquestes dades són emmagatzemats en un arxiu de so.  


TIPUS DE FORMAT

Hi ha tres grups de formats:

Sense comprimir: WAV (en windows) o AU (Unix i Linux)  

- Comprimit sense pèrdua: FLAC, MPEG-4 SLS. Aquest format necessita més temps de procesament que els formats sense comprimir però és més eficient en quant l'espai que ocupa.  
- Comprimit amb pèrdua:com MP3 i WMA (Windows Media Audio)


D'aquests formats hi que són: Formats oberts i d'utilització lliure:  

- wav: Utilitzat en Windows per emmagatzemar arxius de calidad CD sense compressió.  

- aiff: el equivalent de wav en Apple.  

- au: utilitzat per Sun, Unix i Java.


Formats amb propietat: 

- mp3: el més popular per baixar i emmagatzemar música.

- mp4: tambè MPEG-4 audio. wma: Windows Media Audio.

dijous, 12 de març del 2015

Fotomuntage amb GIMP

El projecte ha consistit en pensar en un lloc on ens agradaria viatjar i a continuació buscar una foto representativa d'aquest lloc.

A mi m'agradaria viatjar a Austràlia, per tant, he triat l'Òpera de Sydney:


1r Pas: Buscar la imatge base (que serà el fons de la imatge). Jo he triat la següent imatge:



 
2n Pas: Buscar una imatge pròpia per poder-la inserir en el fons. Abans de poder enganxar aquesta imatge en el fons l'he jagut d'editar (retallar) perquè només sortís el meu cos. La imatge sense retallar és la següent. També he afegit una imatge d'u cangur i del Pare Noel, seguint el mateix procediment:


 



3r Pas: Fer un marc amb el programa vectorial Inkscape, prèviament treballat.
 
4t Pas: Crear les paraules de felicitació. Ho podíem fer amb el GIPM o amb l'Inkscape, jo he triat el segon programa.

5è Pas: Unir totes les imatges resultants en diferents capes. El resultat que he aconseguit ha sigut el següent:


Edició d'imatges amb GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) és un programa d'edició d'imatges digitals en forma de mapa de bits, tant dibuixos com fotografies. És un programa lliure i gratuït. Aquest programa està disponible en molts sistemes operatius:


- Unix.
- GNU/Linux.
- FreeBSD.
- Solaris.
- Microsoft Windows.
- Mac OS X.
Entre d'altres.

GIMP també està disponible en varis idiomes, entre ells:
- Castellà.                                   - Anglès (idioma oficial).
- Català.                                     - Gallec.
- Euskera.                                  - Alemany.
- Francès.                                   - Italià.
- Rus.                                         - Suec.
- Noruec.                                   - Coreà.
- Holandès.

Al ampliar al màxim una imatge de mapa de bits es pot apreciar que està formada per una trama de píxels. Aquests editors d'imatges assignen un color i lluminositat a cada píxel. El conjunt dels píxels creen la il·lusió d'una imatge de to continu i realista, visualitzant-los a una escala correcta.


Les eines que més s'utilitzen són les següents:

- Selecció rectangular: Permet fer seleccions rectangulars.
- Selecció el·líptica: Permet fer seleccions el·líptiques.
- Camins: Permet crear camins amb punts.
- Mou: Permet moure el full de treball i les guies.
- Cubell de pintura: Permet emplenar o pintar les seleccions o figures.
- Llapis: Serveix per dibuixar línies o dibuixos a mà alçada o rectes.
- Goma d'esborrar: Serveix per esborrar qualsevol bit.




Per començar a tenir contacte amb aquest programa hem fet dues edicions d'imatges, les hem anomenat "Lleida" i "Nena":

Lleida:

Per aconseguir aquest resultat, el primer que hem hagut de fer ha sigut obrir la imatge "Lleida" i amb la vareta màgica seleccionar el fons i esborrar-lo. Un cop esborrat, s'obre la imatge del cel i s'insereix a l'imatge Lleida. Una vegada s'ha inserit, com que sobra un tros de cel, es retalla i la imatge queda com es pot observar.


Per aconseguir aquest resultat hem utilitzat el mateix procediment que en l'anterior imatge.  Però enlloc d'utilitzar la vareta, hem retallat la nena amb l'eina de corbes Bézier. Després l'hem girada i finalment l'hem copiat i enganxat en la imatge del Taj Majal.




diumenge, 1 de març del 2015

Projecte amb l'Inkscape (disseny del bloc)

- El projecte a realitzar amb l'Inkscape ha consistit en dissenyar la imatge del nostre bloc. Hem creat un logotip, un títol personalitzat i hem dissenyat un fons per al portal.


LOGOTIP:


Per a fer-lo he jugat amb les inicials del meu nom i cognoms (Eudald Tenias Tenas). He seguit els següents pasos:


1r. Amb l'eina per crear rectangles i quadrats, he creat un quadrat de color negre (contorn i interior) i li he aplicat un difuminat del 6%. Per aquest motiu el contorn es veu una mica "borrós".


2n. Amb l'eina de text he escrit una "T" majúscula i he ajustat la seva mida fins que ha seva amplada ha ocupat la meitat del quadrat i la seva altura m'ha semblat adient. A continuació, l'hi he aplicat un color verd i un difuminat del 4%. L'últim pas ha sigut duplicar la lletra i moure la "T" duplicada fins a la posició que es veu a la imatge (la meitat del quadrat buida).

3r. Amb l'eina de text he escrit una "E" majúscula i he ajustat la seva mida fins que fos proporcional a les "T" i quedés agradable a la vista. L'hi he aplicat un color grana i un difuminat del 2'5%. A continuació, he duplicat la lletra i a la "E" duplicada l'hi ha aplicat un color cian amb un difuminat del 2% i un degradat lineal.

4t. He agrupat tot el treball realitzat i l'he exportat a format .png per poder-lo penjar en aquest bloc.


TÍTOL:



1. Amb l'eina de text, he escrit el títol del bloc (Portafoli Eudald Tenias Tenas) amb el tipus de lletra que més m'ha agradat. Un cop tenia el títol escrit l'he transformat en un camí.

2. He desagrupat totes les lletres, i la inicial de cada paraula l'he fet més gran i li he modificat la forma.

3. He aplicat un color per a les inicials (grana) i un altre per a les lletres restants (cian). A continuació he agrupat totes les lletres.

4. He duplicat el títol, li he modificat el color (negre) i li he aplicat un difuminat. Després l'he situat a sota del títol en color per simular una ombra.

5. En aquest cas no he agrupat tot el treball realitzat, ja que si ho feia se'm modificava el format del títol i de l'ombra. Però si que l'he exportat a format .png, utilitzant l'eina de selecció.


FONS:

1. He dibuixat un degradat lineal, de color groc, que ocupava la meitat del full. A continuació l'he duplicat i aquest duplicat l'he traslladat fins a l'altra meitat del full. Per així crear un fons el més continu possible.

2. He dibuixat diferents rectangles (amb l'eina de crear rectangle i quadrats), en horitzontal i vertical, de diferents mides per tot el full.

3. He aplicat un color diferent a cada rectangle.

4. He agrupat tot el treball i l'he exportat a format .png per poder-lo penjar en aquest bloc.


VALORACIÓ PERSONAL DEL PROJECTE:


- El projecte m'ha agradat molt i m'he divertit molt realitzant-lo. No he tingut cap dificultat significativa, ja que l'Inkscape és un programa molt intuïtiu on pots experimentar amb gran facilitat i on les funcions principals estan a la vista. 

El projecte amb l'Inkscape ens ha permès experimentar més profundament aquest programa i poder aplicar els nostres coneixements adquirits amb les pràctiques anteriors amb una gran imaginació i creativitat.

L'Inkscape és un programa molt interessant i de gran utilitat. El seguiré utilitzant en el meu dia a dia fora de l'institut.