Música

Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 1 de març del 2015

Projecte amb l'Inkscape (disseny del bloc)

- El projecte a realitzar amb l'Inkscape ha consistit en dissenyar la imatge del nostre bloc. Hem creat un logotip, un títol personalitzat i hem dissenyat un fons per al portal.


LOGOTIP:


Per a fer-lo he jugat amb les inicials del meu nom i cognoms (Eudald Tenias Tenas). He seguit els següents pasos:


1r. Amb l'eina per crear rectangles i quadrats, he creat un quadrat de color negre (contorn i interior) i li he aplicat un difuminat del 6%. Per aquest motiu el contorn es veu una mica "borrós".


2n. Amb l'eina de text he escrit una "T" majúscula i he ajustat la seva mida fins que ha seva amplada ha ocupat la meitat del quadrat i la seva altura m'ha semblat adient. A continuació, l'hi he aplicat un color verd i un difuminat del 4%. L'últim pas ha sigut duplicar la lletra i moure la "T" duplicada fins a la posició que es veu a la imatge (la meitat del quadrat buida).

3r. Amb l'eina de text he escrit una "E" majúscula i he ajustat la seva mida fins que fos proporcional a les "T" i quedés agradable a la vista. L'hi he aplicat un color grana i un difuminat del 2'5%. A continuació, he duplicat la lletra i a la "E" duplicada l'hi ha aplicat un color cian amb un difuminat del 2% i un degradat lineal.

4t. He agrupat tot el treball realitzat i l'he exportat a format .png per poder-lo penjar en aquest bloc.


TÍTOL:



1. Amb l'eina de text, he escrit el títol del bloc (Portafoli Eudald Tenias Tenas) amb el tipus de lletra que més m'ha agradat. Un cop tenia el títol escrit l'he transformat en un camí.

2. He desagrupat totes les lletres, i la inicial de cada paraula l'he fet més gran i li he modificat la forma.

3. He aplicat un color per a les inicials (grana) i un altre per a les lletres restants (cian). A continuació he agrupat totes les lletres.

4. He duplicat el títol, li he modificat el color (negre) i li he aplicat un difuminat. Després l'he situat a sota del títol en color per simular una ombra.

5. En aquest cas no he agrupat tot el treball realitzat, ja que si ho feia se'm modificava el format del títol i de l'ombra. Però si que l'he exportat a format .png, utilitzant l'eina de selecció.


FONS:

1. He dibuixat un degradat lineal, de color groc, que ocupava la meitat del full. A continuació l'he duplicat i aquest duplicat l'he traslladat fins a l'altra meitat del full. Per així crear un fons el més continu possible.

2. He dibuixat diferents rectangles (amb l'eina de crear rectangle i quadrats), en horitzontal i vertical, de diferents mides per tot el full.

3. He aplicat un color diferent a cada rectangle.

4. He agrupat tot el treball i l'he exportat a format .png per poder-lo penjar en aquest bloc.


VALORACIÓ PERSONAL DEL PROJECTE:


- El projecte m'ha agradat molt i m'he divertit molt realitzant-lo. No he tingut cap dificultat significativa, ja que l'Inkscape és un programa molt intuïtiu on pots experimentar amb gran facilitat i on les funcions principals estan a la vista. 

El projecte amb l'Inkscape ens ha permès experimentar més profundament aquest programa i poder aplicar els nostres coneixements adquirits amb les pràctiques anteriors amb una gran imaginació i creativitat.

L'Inkscape és un programa molt interessant i de gran utilitat. El seguiré utilitzant en el meu dia a dia fora de l'institut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada